Hvor mye mat bør jeg spise?

Det er mange som tenker at de bør spise både mer eller mindre mat, men i denne artikkelen skal vi prøve å finne ut av akkurat hvor mye mat du bør spise. Les videre om du er interessert i dette.

Bruk en kaloriteller

Det aller beste du kan gjøre, er å bruke en kaloriteller i en uke. Dette gjør at du får oversikt over mye du pleier å spise. Den eneste måten dette funker på, er om du er ærlig med deg selv, så husk å være det! Det kan være vanskelig, men det å være ærlig med seg selv om hva man spiser er utrolig viktig. Hvis du ikke har lyst til å bruke en app, så finnes det en rekke bøker og andre ting du kan benytte deg av for å telle kalorier. Da vil du finne ut gjennomsnittlig hva du spiser i løpet av en uke.

Dette er informasjon du kan bruke for å se hvordan du ligger an.

Bruk kalkulatorer

Finn vekten din og høyden din. Deretter kan du bruke en kalkulator for å finne ut hvor mange kalorier du egentlig trenger. Vi anbefaler deg å prøve noen forskjellige kalkulatorer og bruke gjennomsnittet av dette.

Spor treningen din

Det å spore sin egen trening gjør også bra for kroppen, rett og slett fordi du vil kunne se hvor mange kalorier du brenner. jo flere kalorier du brenner, jo mer mat må du spise. Det å holde seg på et godt kalorinivå er viktig for at kroppen din skal virke optimalt. Husk at det er viktig å få i seg nok næringsstoffer. Dette kan du gjøre ved å spise nok grønnsaker og ikke minst ta ulike kosttilskudd hvis blodprøvene dine tilsier det. Det kan være lurt å ta D-vitamin eller tran i Norge uansett, grunnet været.