Matindustrien og tobakksbransjen: Felles markedsføringsstrategier

Matindustrien og tobakksbransjen har mer til felles enn man kanskje skulle tro. Begge bransjene bruker ulike markedsføringsstrategier for å tiltrekke seg kunder og øke salget av sine produkter. Men hva slags strategier er det snakk om, hva er egentlig likhetene mellom markedsøfring av snus og matvarer?

Hvordan markedsfører matindustrien seg?

I matindustrien ser vi også eksempler på merkevarer som Skruf snus appellerer til en moderne livsstil og smakfulle opplevelser. Matindustrien bruker ofte følgende markedsføringsstrategier:

  • Å appellere til følelser, som glede, nostalgi, tilhørighet eller sunnhet.
  • Å skape assosiasjoner mellom maten og andre verdier, som kvalitet, tradisjon, innovasjon eller bærekraft.
  • Å bruke påstander om matens egenskaper, som næringsinnhold, smak, opprinnelse eller produksjonsmetode.
  • Å tilby rabatter, kuponger, lojalitetsprogrammer eller andre fordeler for å stimulere kjøp.

Eksempel: Skruf snus

Eksempler på markedsføring som Skruf snus har benyttet seg av inkluderer produktets modernitet, som appellerer til et publikum som verdsetter trender og livsstil. Ved å fremme seg som kvalitetsbevisste, har de bygget opp tillit blant forbrukerne. De fremhever også produktets smak som en unik salgsfaktor, og dette appellerer til de som setter pris på en rik smaksopplevelse. Gjennom påstander om økologisk tobakk og naturlige ingredienser, appellerer de også til helse- og miljøbevisste forbrukere.

Eksempel: Ostepop

Et eksempel på en matvare som bruker flere av disse strategiene er ostepop. Ostepop er et populært snacksprodukt som appellerer til både barn og voksne. Ostepop markedsfører seg som et morsomt, smakfullt og sosialt produkt som passer til alle anledninger. Ostepop bruker også påstander om at det er laget av ekte ost og at det inneholder kalsium og protein. Ostepopp bruker også ofte konkurranser, premier eller samarbeid med andre merker for å øke salget.