Sunne og enkle hverdagsretter alle har tid til

Hverdagen kan være både hektisk og slitsom, og det kan føles som om man aldri har tid til å lage sunne måltider til familien. Men, med litt planlegging, smarte innkjøp og disiplin tar det ikke lang tid å forberede måltider som vil falle i smak hos de fleste!

Gjør matlagingen til en familieaktivitet

De fleste ønsker å tilbringe mer tid med familien, noe det kan være vanskelig å få tid til i en travel hverdag. Derfor anbefaler vi at man gjør matlagingen til en familieaktivitet slik at alle kan være med å bidra på sin måte. Ikke bare får man ekstra tid sammen med de man elsker mest, men barna kan lære mye nyttig kunnskap de kan dra stor nytte av i fremtiden. Husk å lære dem viktige ting på kjøkkenet. Hvis de for eksempel bruker kontaktlinser fra lensit, bør de lære at de ikke må ta seg i eller rundt øynene før de har vasket hendene grundig, da dette kan føre til store irritasjoner i øyet samt at linsene faller ut.

Planlegging er alfa-omega

Det største hinderet til å lykkes med gode og sunne hverdagsmiddager er mangel på planlegging. Om man skal bruke tid hver eneste dag på å tenke ut hva man skal ha til middag, samt handle inn ingredienser, er det ikke rart det blir et ork uten like. Planlegg derfor alle rettene for uken i helgen, og prøv å begrense handlingen til én gang i uken. Du kan også bestille dagligvarene på nett dersom det er enklere for deg å planlegge på denne måten.

Dersom du trenger inspirasjon til å planlegge ukens måltider finnes det i dag mange apper og tjenester som kan gi deg en komplett ukemeny og handleliste. På denne måten får du hjelp til å finne smakfulle og sunne måltider hvor flest mulig ingredienser blir kombinert slik at du unngår unødvendig matsvinn.