Smaker maten bedre utendørs?

Frisk luft kan skjerpe appetitten, men du trenger ikke å gå lange fotturer for å spise maten din i skogen. En så enkel ting som å spise ute på terrassen eller i hagen kan gi økt matlyst både til deg og til familien din. Har du ingen hage, fungerer en balkong akkurat like bra. Server noen av måltidene ute, og legg merke til om maten smaker bedre utendørs. Her snakker vi ikke om tradisjonelle grillmåltider, men rett og slett vanlige hverdagsmåltider.

Gjør det koselig

Du trenger ikke å sitte på bakken for å spise utendørs. Det er heller ikke nødvendig å bruke ubehagelige plaststoler. Lag deg en liten spisekrok ute, med fine møbler og duk på bordet. Noen investerer til og med i et utekjøkken for å gjøre det enda enklere å spise utendørs. Et mykt uteteppe gjør det behagelig å gå barbeint eller i tynne sokker. Du kan rett og slett lage et ekstra rom ute. Har du en uteplass med tak, kan du til og med sitte ute når det regner.

Beskytt maten mot insekter

Det kan være lurt å bruke nett for å hindre at insekter lander på maten. Ingen synes det er trivelig med kravlende kryp i maten. Kanskje du til og med kan henge opp myggnett rundt spiseplassen for å hindre at mygg og fluer forstyrrer mat-roen. Det finnes store myggnett som er enkle å montere, og som enkelt kan festes opp når de ikke er i bruk.

Spise ute om vinteren

Du kan spise utendørs hele året hvis du vil. Selvsagt kan det bli litt ubehagelig på de aller kaldeste dagene. Da kan du begrense deg til å servere litt varmt drikke på verandaen. Men vår og høst er fine tidspunkter for å spise utendørs, ettersom det kan være færre insekter da. Vær og vind bestemmer selvsagt når det er best å spise utendørs og når du heller bør servere maten inne.