Restauranter som er verdt pengene

For alle som er glade i mat, såkalte foodies, kan det å spise ute på restaurant fort bli en dyr hobby. Det er gøy å prøve nye spisesteder, men det er dessverre ikke alle som er verdt pengene et slikt besøk koster. Uansett om det er snakk om enkle ramen-barer, eller fancy restauranter med 7-retters-meny, lønner det seg å gjøre litt research på forhånd. På den måten kan man få en pekepinne på om restaurantene er verdt besøket – og pengene.

Noen restauranter, spesielt de i Michelin-guiden, kan koste svært mye penger. Noen er verdt tusenlappene, mens andre dessverre ikke er det. De fleste har ikke råd til et slikt feilskjær, men kan heldigvis følge seg trygge på at restaurantene i listen under leverer varene – tid og tid igjen.

Maaemo

Maaemo er juvelen i den norske restaurantjungelen, og har hele tre stjerner i Michelin-guiden. Dette er også Norges dyreste restaurant, men den er verdt hver eneste krone. Dette er virkelig en opplevelse for livet, og det kan være verdt å ta opp et lite forbrukslån, f.eks. fra centum, for å kunne spise her.

Maaemo skal snart flytte, så den som ønsker å oppleve de gamle lokalene bør skynde seg, om man ønsker å få bord. Det kan være opp til tre måneders ventetid på denne restauranten som får gjester fra hele verden.

Galt

Galt er en populær restaurant på Frogner, og som fikk Michelin-stjerne kun fem måneder etter at den åpnet dørene. Her får man en smaksrik meny til under 1000-lappen, noe som er en svært gunstig pris for en restaurant av dette kaliberet.

Både gjester og kritikere har forelsket seg i Galt, men det er likevel mye enklere å få bord på denne restauranten enn hva det er på Maaemo. Er du heldig, kan du få bord samme uke som du booker.

Denne restauranten er altså også verdt pengene.

Katla

Katla er en annen populær restaurant i hovedstaden. Og også her finner du en knallgod smaksmeny på cirka åtte retter, som vil koste deg rett under 1000-lappen. Smakene er inspirert av verdenskjøkkenet, og spesielt land i Asia og Sør-Amerika. I tillegg finner du masse digg naturvin på vinkartet, noe som både vinkjennere og matbloggere vet å sette stor pris på.

Katla har også en fantastisk matbar, hvor man bare kan komme innom for en liten smårett eller to. Det er helt perfekt når man ikke kan ta seg råd til en hel smaksmeny, eller man rett og slett ikke har lyst på så mye mat.

Over har du fått en liten liste på tre restauranter som er vel verdt pengene – og det gjelder spesielt for deg som er en foodie, men egentlig gjelder det absolutt alle.