Mat som er oransje

Halloween er rett rundt hjørnet, og i tillegg til halloween kostymer er også oransje mat i vinden på denne årstiden. Her skal vi ta for oss noen ulike oransje råvarer som du trygt kan ta med deg hjem fra butikken, og som garantert vil sette riktig farge på halloween, selv om de også smaker fantastisk resten av året.

Klassiske gresskar

Gresskar er den klassiske halloween-frukten, og vi kommer ikke unna denne når vi skal ramse opp ulike oransje råvarer. Gresskaret kan brukes til så mye, men er kanskje aller best når det bakes i ovnen. Det passer også i suppe og gryteretter, eller med litt kanel i en søt gresskarpai. Det finnes mange ulike gresskartyper på markedet, men i Norge er flaskegresskar kanskje det vanligste.

Anvendelige gulrøtter

Finnes det noe mer norsk enn gulroten? Det finnes massive av gode oppskrifter med gulrøtter på nett, og den trofaste grønnsaken kan brukes til alt. Den er fantastisk bakt i ovnen som tilbehør til kylling eller annet kjøtt, men den smaker like godt i en suppe med ingefær og chili, eller i en gulrotkake med smørkrem. Ja, det er faktisk kun fantasien som setter grenser for hva du kan bruke den fantastiske gulroten til.

Helsebringende gurkemeie

Gurkemeie er en rot som brukes som krydder i matlaging, men de siste årene har folk også begynt å presse juice av roten – blander du denne med plantebasert melk får du den populære drinken golden milk. Mange mener det er gode helsegevinster å tjene på å introdusere gurkemeie i kostholdet, så dette burde du virkelig prøve om du er opptatt av å leve sunt.

Søte appelsiner

Appelsiner er kanskje aller best rundt juletider, men de kan spises året rundt. På høsten bør du prøve lammegryte med appelsin, det er en klassiker som alle rundt bordet kommer til å elske. Men det er også mange andre måter å spise appelsin på, men aller best smaker den kanskje på påskefjellet under strålende påskesol og kakao i koppen.

Tropisk papaya

Vi er ikke så godt kjent med papaya her i Norge, det er noe vi som regel kun spiser når vi er på ferie i varmere strøk. Men det burde vi absolutt gjøre noe med, for papaya er utrolig godt. Et lite tips er å skvise litt lime over, da blir den ekstra god! Papaya er også fantastisk i en smoothie, og da gjerne sammen med andre tropiske frukter.

Som du ser finnes det mange fantastiske råvarer i den oransje enden av fargeskalaen, og alle disse kan du bruke til å dekorere til halloween. Men siden de smaker såpass godt burde du bruke de til mer enn dekorasjon, og også lage fantastiske retter med alt fra gresskar til papaya.