Små detaljer som kan løfte badet til nye høyder

La badet være like godt innredet som resten av hjemmet

Baderommet er ikke alltid like enkelt å innrede siden det helst skal gå opp i en høyere enhet med alle de praktiske funksjonene badet har. Likevel er det mange små ting man kan gjøre for at badet skal bli litt finere og hyggeligere.

Det er ikke et oppholdsrom på samme måte som stua eller kjøkkenet, men badet bør likevel vies like mye kjærlighet og omtanke som resten av hjemmet ditt. Derfor er det viktig med god baderomsinnredning.

Levende lys

Levende lys er kanskje en klassiker, men det er en detalj som virkelig kan gjøre en forskjell. Stearinlys og duftlys gir en flott, hyggelig belysning og varme, som gir noe motspill til de (som regel) blanke og kalde overflatene på baderommet.

Lekre tekstiler

Håndklær og matter er naturlige ting å ha på badet, og kan være med til å gjøre noe for den helhetlige stemningen. De myke tekstilene gir bedre akustikk, og en lekker matte sørger for at du holder føttene varme. I tillegg er det uten tvil med til å øke hyggefølelsen.

Gjennomført tema

Du forbinder kanskje tema med fargemisbruk og ubehagelige pangfarger, men en gjennomført stil gjør veldig mye for baderommet, og det kan helt klart gjøres diskret. La det være en rød tråd i tilbehøret, slik at for eksempel håndklærne, matten og dusjforhenget holdes i de samme fargetonene. Sørg også for at kopper til tannbørstene, såpedispenseren og liknende passer sammen. Det gir et mer rolig inntrykk, og baderommet flytter seg litt oppover på luksusbarometeret når det er et gjennomført tema.

Frodig og grønt

Grønne planter og blomster gir alltid et godt friskt pust, og det ser spesielt fint ut på baderommet, som ofte kan virke litt nakent. Plasser dem på gulvet eller kanskje en liten hylle, eller heng dem opp i taket slik at du får pynt i forskjellige høyder.

Flott kunst

Plakater og bilder kan se superflott ut på baderommet, enten på veggene eller en liten hylle. Det gjør innredningen litt mer spesiell og personlig, slik at den passer til deg og resten av hjemmet.

Små møbler

En benk, skammel eller et lite bord kan også se utrolig fint ut. Dessuten får du litt flere overflater du kan bruke til dekorasjon og pynt, eller til noe praktisk.

Hyller og stiger til håndklærne er også flotte og praktiske, og de er gode til å innrede litt i høyden.

Hvis du har et ensfarget baderom, kan for eksempel møbler i tre og fargerike elementer skape fin kontrast.

Godt organisert

Hvis hele baderommet er rotete så ser det sjeldent spesielt hyggelig ut. Sørg derfor for at alle ting har sin plass. Hvis du ikke har så mye plass i skapene kan du benytte deg av hyller, kasser og kurver. På den måten får du orden i alle småtingene, og det gir mer ro i innredningen å få ting gjemt bort på en ordentlig måte.