Riktig shampoo+kosthold = sant!

Visste du at om du har en usunn livsstil, så vil neppe sjampoen kunne redde håret ditt! Her skal vi gjennom de beste tipsene for å få glansfullt hår. Det er temmelig vanlig at vi drømmer om å ha skinnende lokker. Det gjør i alle fall jeg. Det kan lett bli for mye med alle produktene som presses på oss, og kjerringrådene. For det første, hva innebærer glansfullt hår? Det er nemlig at lokkene er sunne og velpleide. Det kan være flere faktorer som spiller inn i tillegg, som for eksempel slitte tupper og groms i hodebunnen. Eller om håret ditt er kjemisk skadet, ved for overdreven farging og bleking av håret. Hårets skjellag er med på å påvirke hvor glansfullt håret ditt blir. Lukkes skjellaget, glattes hårstrukturen, og man får en jevnere overflate. Lyset som treffer håret reflekterer mer etter hvor jevn overflaten er. Dette gjør at håret ditt fremstår som glansfullt. Er skjellagene mindre lukket, så vil lokkene dine skinne mindre.

Ting du ikke skal gjøre

For å sikre den fine glansen, er det lurt å investere i ekstra gode produkter. Du kan eventuelt spørre frisøren din om hva det er håret ditt trenger. Husk at du alltid skal bruke balsamen etter sjampo. Dette er med på å lukke og forsegle skjellaget i håret ditt, slik at glansen stiger frem. Det er også smart å Ulike hårprodukter.bruke en mild rensesjampo. Det vil fjerne smuss og gamle styling-rester som er igjen. Det anbefales å bruke produktet minst en gang i uken og med en kombinasjon av en rik fuktighetskur. Rensesjampoen vil fungere som peeling på håret ditt. Det vil derfor kjennes tørt og litt trått i etterkant. Det vil da trenges fuktighet. Glem ikke å fjerne de slitte tuppene dine! Jevnlige hårklipper er ganske smart. Varmeverktøy bør unngås, da de kan slite ut lokkene dine og dempe selve glansen i håret. Varmeverktøy kan få håret til å se sunt og blankt ut i øyeblikket, men gir stor slitasje. Om du bruker det for å dempe trauste og utslitte lokker så forverrer du situasjonen. I så fall om du skal bruke en rettetang, burde du bruke varmebeskyttende styling på forhånd.

Årstidenes påvirkninger og kosthold

Når vinteren kommer med sine kuldegrader, kan det påvirke hår, negler og hud. Det som er vanlig er at man opplever at håret blir tørt og livløst. Har det seg slik at du sliter med det, så anbefales leave-in produkter som for eksempel håroljer og serum. Hårbørsten og måten du kammer håret ditt har også noe å si. Børster du håret ditt med et for kraftig tak i flokene, bør du bytte bort den syntetiske hårbørsten til en mer naturlig variant. Naturbørster er langt mer skånsomme for håret ditt. Greien er at børsten jobber i overhåret, fremfor å lugge gjennom flokene. Det kan føre til at du river litt av håret ditt. Du kan med fordel påføre håret litt hårolje, før du børster håret ditt. Slik skåner du håret og det blir mye enklere å børste håret. Kosthold har også mye å si. Spis grove kornprodukter, frukt, bær og grønnsaker. Disse kildene er næringsfulle for håret ditt. Finn din lege hos kry på mobilen, om du trenger hjelp med kosthold.