Hvordan man velger gode tursko

 

For oss som er glad i mat er det ikke til å unngå at det blir noen lengre turer i skog og mark, spesielt i sesongen hvor det er mye gull å hente i skogene. Enten man er på jakt etter blåbær, multer, sopp eller går på jakt så må man holde seg tørr og varm på bena, ocloudberries on the beachg man er selvsagt avhengig av et par sko som passer foten og er behagelige å gå i.

Mange av oss som er ute i naturen for å hamstre til spisskammerset er ute på høsten, noe som betyr mye skiftende vær og føre. På de flotteste høstdagene har man gjerne herlige temperaturer og strålene sol, mens på slutten av sesongen an man både risikere regn og gjørme, men også snø dersom man er skikkelig uheldig. Med mindre man ønsker å handle inn massevis av ulike skopar må man tenke på en rekke ulike ting når man skal velge tursko.

Aller først må skoen være vanntett. Uansett om det er regn, våte myrer eller gjørmete skogstier så må skoene tåle noen timer ute i elementene. Du kan enten velge en ferdigimpregnert sko, eller du kan impregnere selv i ettertid. Det er allikevel viktig at skoen puster, slik at du på de fineste høstdagene ikke ender opp med klamme og alt for varme føtter.

The women hold pestle with mortar and spice paste .Sko som tåler alt

Du bør også velge en såle som takler glatt underlag, så sørg for å kikke litt ekstra på mønsteret. Det er vel heller ingen som liker å gå tur i alt for tunge sko, så en sko som er lett og relativt fleksibel vil også være en fordel. Det kan selvsagt være vanskelig å finne alt dette i én sko, men her gjelder det å lete på rett sted. De store sportsmerkene har utviklet sko som passer godt for disse formålene, og et godt sted å starte kan være med et par Nike-sko. Dette er sko som er ment for å brukes, og som er solide nok til å tåle skikkelig bruk. I tillegg finnes det mange ulike modeller, slik at man finner noe som passer foten.