Sunn snacks

 

Som foodie er det noen ganger litt vanskelig å ikke ta for seg av alt som finnes av godbiter, og man vil gjerne ha noe som smaker skikkelig godt til hvert eneste måltid. Det er heller ikke helt til å unngå at det blir litt småspising og snacks, og kanskje spesielt i helgene da man hahealthy breakfast ingredientsr lyst til å kose seg litt ekstra. Heldigvis finnes det måter å gjøre helgekosen litt ekstra sunn på.

 

En superfavoritt hos veldig mange er grønnsaker med dip. Her er det bare fantasien som setter grenser, absolutt alle grønnsaker kan brukes til dipping! Vi foreslår paprika, kålrot, selleri og rødkål som et alternativ til den vanlige agurken og gulroten. Når det kommer til dippen har man også andre valg enn bare rømme og en posedip. Man kan for eksempel prøve mager kesam for et høyere proteininnhold uten at kaloriinnholdet blir for høyt. I stedet for dip fra pose kan man for eksempel bruke litt salt og pepper, en god porsjon hvitløk og noen soltørkede tomater. Er man glad i urter kan man også enkelt lage en urtedip av kesamen.

 

Har man mer lyst på noe søtt finnes det også gode, sunne alternativer. Frisk frukt og bær inneholder riktignok mye fruktsukker, men de er også fullstappet med vitaminer som kroppen Vegetable platter, healthy eatingsetter pris på. Lag for eksempel en frukt og bær-skål med cottage cheese, og hvis du ønsker litt ekstra sødme på toppen kan du prøve noe helt nytt og ha litt maltekstrakt på toppen.

 

Ønsker man å gjøre frokostmaten litt sunnere er bananpannekaker et godt alternativ. Du kan enkelt lage pannekaker av kun bananer og egg, og disse gir en perfekt start på dagen sammen med noen blåbær og en dæsj sitron. Ikke være redd for å legge til et par skiver bacon – alt er greit så lenge man ikke spiser det for mye eller for ofte. Er du av den proteinelskende typen kan du også putte en liten skje med proteinpulver i pannekakene dine, eller du kan spise pannekakene med en solid slump med kesam på toppen.