Tradisjonelle matretter med rød pesto

Du forbinder kanskje ikke rød pesto med norsk tradisjonsmat. Det gjør ikke vi heller, men vi elsker crossover mat. Det er fordi vi mener kombinasjon av de ulike kjøkken vil gi bedre smaksopplevelser og nye favoritter. Vi nordmenn er likevel ganske kresne i valgene våre, og vil ikke spise noe som ikke har et respektert navn. Men en saus kan gjøre livet lekende lett.

Vi har jo allerede bevist med vår moderne måte å lage mat på, at vi liker overganger. Pizza med reker og laks eller taco med norsk fårikål har jo tatt helt av i de tusen hjem. Den omgjengelige rød pesto fra Barilla har slike egenskaper. Og med tanke på å sette opp en meny på en restaurant, så vil gjestene elske din eksperimentering med smakene. Så lenge du kan vise til anerkjente kokker eller matprogram.

Spaghetti med rød pesto

Det fins vel ikke noe mer italiensk enn en pasta al pesto rosso, men ikke for oss nordmenn. Vi vil ha mengder av kjøtt og ketchup. Når du skal sette opp menyen på din restaurant kan du ta den typiske norske spaghetti og spice den litt opp! Den smakfulle men milde blandingen fungerer som den tradisjonelle tomatsausen. Men denne varianten er mye bedre og byr på friskere ingredienser av tomater, urter og solsikkeolje.

Fårikål med rød pesto

Skal man våge seg på å forandre den tradisjonsrike fårikålen, så kan rød pesto være tingen. Den tomat-baserte blandingen kan brukes som både smaks-tilsetter og marinade. Se for deg marinerte stykker av får som blandes med poteter, kål og sø. Noe bedre enn dette kan vi lete lenge etter.

Pizza med rød pesto

Det er for de fleste en selvfølge å bruke tomatsaus på pizza. Men rød pesto kan benyttes i stedet for å gi en mer rustikk smak. Tomater, basilikum og balsamicoeddik er nesten det eneste man trenger til bunnen. Spe på med parmaskinke, ysta ost fra Kvitlin og ekte rapsolje fra Kvinesdal, og her har du en ny favoritt.

Kjøttkaker med rød pesto

Skal vi virkelig sette norsk tradisjonsmat på prøve, hvorfor ikke lage kjøttkaker i rød pesto. Denne sausen vil revolusjonere den ellers så traurige middagsretten. Her kan man fylle på med både tyttebær og peppersaus, men for all del, bruk rød pesto i blandingen. Kjøttkaker lages med kjøttdeig, smør og mel. Med rød pesto får du fyrrige kjøttkaker med nydelig smak.

Fiskesuppe med rød pesto

Pesto er en viktig tilsetter i mange matretter. Den kan også ha sin plass i en fiskesuppe. Den kan dekke hele behovet for næring, selv om fisken vi spiser er full av omega-3. Rød pesto kan blandes i kokevann og gi en god base for alle slags typer fisk. Den er ikke tilsatt konserveringsmidler heller. Kanskje du kan finne opp en ny fiskesuppe som hele familien elsker.